• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

OKTOBER 2019: Začetek novega R&D projekta na področju medicine

Danes začenjamo z AWAKE 2.0 - novim pilotnim / demonstracijskim projektom, s katerim bomo obogateno resničnost uporabili v simulacijah v medicini in s tem poskrbeli za povečanje kakovosti in znižanje stroškov.

OKTOBER 2019: Začetek novega R&D projekta na področju medicine

V pilotnem / demonstracijskem projektu "Napredne simulacije v medicini" z imenom AWAKE 2.0 nameravamo prikazati inovativne rešitve EKG, ki temeljijo na vhodnih medicinskih podatkih o okolju na ravni eksperimentalnega razvoja, ki se razvijajo v resničnem okolju.

Projekt, za katerega bomo razvijali rešitev, ki temelji na platformi IoT (Internet of Things) in AR (Augmented Reality), bo prikazan v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru.

 

Operacija se izvaja v okviru Prednostne naložbe: 1.2: »Spodbujanje naložb podjetij v raziskave in inovacije ter vzpostavljanje povezav in sinergij med podjetji, centri za raziskave in razvoj ter visokošolskim izobraževalnim sektorjem, zlasti s spodbujanjem naložb na področju razvoja izdelkov in storitev, prenosa tehnologij, socialnih in ekoloških inovacij, aplikacij javnih storitev, spodbujanjem povpraševanja, mreženja, grozdov in odprtih inovacij prek pametne specializacije ter podpiranjem tehnoloških in uporabnih raziskav, pilotnih linij, ukrepov za zgodnje ovrednotenje izdelkov, naprednih proizvodnih zmogljivosti in prve proizvodnje zlasti na področju ključnih spodbujevalnih tehnologij ter razširjanje tehnologij za splošno rabo.

 

EUSofinanciranje