• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

Upravljanje vašega posla s platformo obogatene resničnosti TROIA T-SENSE

Ljubljana, Slovenija – Strokovnjaki v vodilnih slovenskih panogah se soočajo z vprašanjem, kako preiti na model Industrija 4.0. Na konferenci "Dan najboljše prakse 2018", ki se je odvijala na Gospodarski zbornici Slovenije med 2. in 3. oktobrom 2018, smo zbranim z veseljem predstavili nekaj rešitev. Ena od njih je bila platforma obogatene resničnosti (AR) TROIA T-SENSE.

Upravljanje vašega posla s platformo obogatene resničnosti TROIA T-SENSE

Rok Dolinšek in Urh Lednik iz družbe Troia d. o. o. sta skupini poslovnih strokovnjakov predstavila našo aplikacijo za vmesnik obogatene resničnosti (AR), ki je povezan z oblakom interneta stvari. Skupaj tvorita v celoti delujočo podporo T-WORKMANAGER in T-REMOTE, ki omogoča podjetju, da komunicira in nudi podporo strokovnjakom na tem področju.

Pokazali smo jim, kaj uvedba oblikovalskega razmišljanja prinese podjetju, in sicer transformacijo načina upravljanja sredstev. Pri prikazovanju konkretnih primerov smo zastavili vprašanje, kako se digitalizacija podjetja povezuje z njegovo trajnostno naravnanostjo. V povezavi s tem smo tudi raziskali koncept "digitalno vitko". Najpomembnejša je bila razlaga o namestitvi "digitalne platforme pametne tovarne".

To so nekatere od najbolj perečih težav, s katerimi se soočajo sodobna podjetja, še posebej tista, ki so že začela svoj prehod iz Industrije 3.0 na Industrijo 4.0 ali o tem koraku razmišljajo.

Strokovnjaki iz podjetij Kolektor Group, Viessman Group, Iskraemeco, Revoz, Siemens, IBM Slovenija ter drugi strokovnjaki s tega področja iz Fakultete za strojništvo in Fakultete za elektrotehniko so izmenjali mnenja o takih procesih in ponudili svoj pogled na to vprašanje.

S pomočjo naše rešitve z naslovom "Obogatena resničnost, ki je uporabna že danes" smo pojasnili, kaj koncept AR pomeni za nas, kakšne rešitve prinaša našemu podjetju in kako z njeno pomočjo ustvarjamo dodano vrednost.

Pokazali smo pametno platformo za AR TROIA T-SENSE in si ogledali, kako z njeno uporabo vzdrževanje strojev postane zanesljivejše in kako omogoča prejšnje odkrivanje napak. Skupaj z očali AR prav tako postane izjemno orodje za izobraževanje zaposlenih za opravljanje različnih delovnih nalog.

S prikazom, kako poteka proces dodeljevanja nalog in delovnih nalog v TROIA T-WORKMANAGER, smo vodilnim strokovnjakom ponudili praktičen odgovor na vprašanje prehoda na najnovejše standarde.

Izvedite več o prehodu na Industrijo 4.0