• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

[DOGODEK] UMETNA INTELIGENCA: STE PRIPRAVLJENI NA IZZIVE V ELEKTROENERGETIKI

Včeraj smo sodelovali na enodnevni delavnici Umetna inteligenca: Ste pripravljeni na izzive v elektroenergetiki, kjer smo razpravljali o novih metodah AI (umetna inteligenca).

[DOGODEK] UMETNA INTELIGENCA: STE PRIPRAVLJENI NA IZZIVE V ELEKTROENERGETIKI

Enodnevna delavnica je potekala v Ljubljani in je privabila skupaj vse, ki so želeli razširiti svoje znanje na področju AI (umetna inteligenca) in raziskati vse možnosti, ki jih le-ta lahko prinese njihovemu podjetju.

Dogodek je bil razdeljen na dva dela. V prvem delu so različni predavatelji predstavili rešitve, ki se že uporabljajo v proizvodnji, distribuciji in na trgu  elektroenergetskih sistemov, predstavili so se tudi strokovnjaki ki različne AI rešitve ponujajo in izvajajo. 

AI_dogodek1Eden izmed predavateljev je bil tudi naš CTO Primož Sevčnikar, ki je govoril o uporabi AI v napredni analitiki za optimizacijo in vzdrževanje v elektroenergetskih sistemih. 

 

 

 

AI_dogodek6V drugem delu so na okrogli mizi obravnavali stališča in mnenja o AI v elektroenergetskih sistemih. Del pogovora je bil tudi naš direktor Rok Dolinšek, ki je skupaj z drugimi strokovnjaki govoril o prihajajočih trendih tehnologije.

 

 

PREBERITE VEČ O DOGODKU