• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

Dodajte še eno plast vaši prihodnosti

S tem ko uporaba obogatene resničnosti (AR) narašča, podjetja vidijo, kako nova tehnologija uporabniško izkušnjo in interakcijo uporabnikov pripelje na povsem novo raven. Še več: umestitev računalniško ustvarjene grafike v vidno polje nekoga (delavca), lahko prinese izjemne izboljšave na področju operativne odličnosti in nadzora kakovosti.

Dodajte še eno plast vaši prihodnosti

Obogatena resničnost (AR) je tehnologija, ki združi fizično okolje in digitalne informacije v realnem času. Za razliko od virtualne resničnosti, ki deluje v povsem navideznem okolju, obogatena resničnost doda potrebne informacije v vidno polje uporabnika. 

Obogatena resničnost bo predvideno močnejša od virtualne

Obogatena resničnost hitro postaja ena najzanimivejših tehnologij v digitalnem svetu. Kljub temu, da je dostikrat v senci virtualne resničnosti, napovedi kažejo, da bo AR prevzela levji delež trga. Glede na ocene, bo trg obogatene resničnosti do leta 2023 vreden med 70 in 75 milijard Ameriških dolarjev, medtem ko se bo virtualna resničnost gibala med 10 in 15 milijardami. 

S predvidenimi podatki se strinjajo tudi potrošniki. Raziskava, ki jo je izvedla odvetniška pisarna Perkins Coie iz Washingtona, je pokazala da večina (70%) pričakuje prevlado obogatene resničnosti nad virtualno. 81% vprašanih, predvideva ta prehod v naslednjih petih letih.

Obogatena resničnost (AR) z združevanjem virtualnih in resničnih elementov, ustvari edinstveno izkušnjo. S pomočjo AR lahko, na primer, preko telefona gledate vašo dnevno sobo, dodajate virtualne elemente (stol, miza, svetilka) in s tem vidite, kako bi izgledali v dejanskem prostoru. Možnosti aplikacij so neomejene in zajemajo možnosti na številnih področjih, od vzdrževanja sredstev, do medicine, izobraževanja, trgovine... 

Možnosti so neskončne, poslovne priložnosti pa nepredstavljive. Najpomembnejša prednost obogatene resničnosti pa je njena dostopnost. Ker je za upravljanje z AR aplikacijami potrebna samo naprava z GPS, kamero in povezavo s spletom (standard za vsak pametni telefon, tablico ali računalnik), je obogatena resničnost dosegljiva vsem.

prejšnji članek   naslednji članek

vsi članki