• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

Podjetje TROIA z novim poslovnim uspehom, tokrat v Litvi

Leto 2020 nam je, kljub zaostrenim pogojem poslovanja zaradi epidemije novega koronavirusa, prineslo nov preboj. Pridobili smo pomemben posel v Litvi.

Podjetje TROIA z novim poslovnim uspehom, tokrat v Litvi

Podjetje TROIA bo, za eno največjih baltskih skupin energetskih podjetij Ignitis Group, izpeljalo implementacijo informacijskega sistema za upravljanje sredstev in to tako za področje distribucije plina kot za področje distribucije elektrike. Gre za izredno velik projekt saj ima skupina Ignitis preko 4.000 zaposlenih in 1,2 mrd evrov letnih prihodkov, plin in elektriko pa distribuira do več kot 1,6 mio odjemalcev.

TROIA, ki se uvršča v sam vrh slovenskih podjetij na področju inovativnih informacijskih rešitev in storitev na področju upravljanja sredstev, je že navzoča na trgih Nemčije, Belgije, Latvije, Grčije, Avstrije in regije Zahodnega Balkana, večje število projektov pa izvaja tudi v Sloveniji.

Leto 2020 je zahtevalo prilagoditev načrtov in ciljev ter prodajno-tržnih aktivnosti. Glavnina aktivnosti je usmerjena v rešitve za infrastrukturna podjetja, predvsem elektroenergetsko industrijo, kjer je podjetje izvedlo že več kot sto projektov doma in v tujini.

»Prodor na litovski trg s poslom za Ignitis Group je nova priložnost za dokaz našega znanja in utrditev na trgu inovativnih rešitev sistemov upravljanja sredstev v Evropi,« je ob tem povedal direktor podjetja Primož Sevčnikar. Izpostavil je, da podjetje razvija tudi druge napredne rešitve na področju obogatene resničnosti in digitalizacije velikih sistemov.

Podjetje je v letu 2019 ustvarilo 2,4 mi evrov prihodkov, za prihodnje leto pa načrtuje nadaljnjo rast prihodkov in močan razvoj in implementacijo storitev, predvsem s področja celovitih pametnih rešitev za največje sisteme v energetiki. »Naš cilj je predvsem internacionalizacija podjetja, saj nam posel v Litvi odpira vrata tudi na druge trge. Pri tem stavimo na zagnanost sodelavcev in razvoj kakovostnih in pametnih digitalnih rešitev za naše stranke,« je dejal Sevčnikar.

Ignitis Group je ena največjih skupin energetskih podjetij na Baltiku s podjetji na Poljskem, Finskem, v Litvi, Latviji in Estoniji in skupno več kot 4000 zaposlenimi. Njihove glavne aktivnosti vključujejo proizvodnjo in oskrbo z električno in toplotno energijo, trgovanje z električno energijo in zemeljskim plinom, vzdrževanje in razvoj elektroenergetskih sistemov ter razvoj pametnih energetskih rešitev. Skupno z električno energijo in zemeljskim plinom oskrbuje približno 1,6 milijona poslovnih in zasebnih odjemalcev.

Podjetje TROIA je eno vodilnih podjetij na področju vpeljave rešitev za upravljanje s sredstvi v Evropi s preko 100 zaključenimi projekti in preko 35.000 zadovoljnih uporabnikov. Podjetje intenzivno investira tudi v razvoj novih tehnoloških rešitev na področju IoT platform, naprednih sistemov za upravljanje sredstev, ki temeljijo na umetni inteligenci in strojnem učenju, upravljanja velikih količin podatkov ter reštive za obogateno resničnost. Za svoje razvojne dosežke prejema številne nagrade doma in v tujini, letos pa je ponovno prejelo odmevno nagrado v Združenih Državah Amerike, imenovano Maximo World Award, za svoje rešitve na področju obogatene resničnosti (Augmented Reality).

Več o IGNITIS Group 

 

prejšnji članek   

vsi članki