• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

[ANKETA] Obogatena resničnost v elektro energetskih podjetjih

Na konferenci PIES 2019 smo med drugim preverili tudi kako razširjeno je poznavanje obogatene resničnosti v elektro energetskih podjetjih. Tu so rezultati.

[ANKETA] Obogatena resničnost v elektro energetskih podjetjih

Obogateno resničnost poznamo, le poimenovati je ne znamo

Na vprašanje »Kako dobro poznate področje obogatene (AR) / mešane (MR) resničnosti?« je 22% anketiranih odgovorilo da o obogateni resničnosti ne vedo nič. Ta procent bi zagotovo bil nižji v kolikor bi sodelujoče v tistem trenutku spomnili na pred leti zelo znano aplikacijo – igro Pokemon, ki je vzbudila veliko pozornosti, tudi pri tistih, ki sami niso bili na lovu za navideznimi animiranimi junaki. Gre namreč za obogateno resničnost – za združevanje resničnih in virtualnih elementov v resničnem okolju.

Obogatena resničnost oziroma TROIA AR Platforma pa seveda nima nobene povezave z igrami. Gre za inteligentno spletno platformo, ki povezuje obogateno resničnost z resničnimi informacijskimi sistemi za upravljanje sredstev in drugimi sorodnimi zalednimi sistemi ter podatke pošilja na pametna AR očala, pametne mobilne telefone in tablice. Glavni namen uporabe AR tehnologije je izboljšanje delovnega okolja in nalog z informacijami, ki zaposlenim pomagajo opravljati svoje delo bolje, natančneje in hitreje.

Zakaj torej več podjetij še ne uporablja AR tehnologije?

Iz ankete lahko izberemo, da kar 63% vprašanih ne pozna primera poslovnega procesa v njihovem podjetju, kjer bi bila uporaba obogatene resničnosti dodana vrednost. Posledično (drugo vprašanje) zato tudi 75% anketiranih o uvedbi obogatene resničnosti ne razmišlja.

Kaj so torej prednosti uvedbe obogatene resničnosti in zakaj je čas, da o tem razmišlja vsako podjetje?

  • Zgodnje odkrivanje morebitnih napakworkmanager
  • Zanesljivejše vzdrževanje sistemov
  • Zanesljivejše izvajanje opravil na terenu
  • Lažja inventura sredstev
  • Izobraževanje zaposlenih za najrazličnejše naloge

 

Ali v vašem podjetju razmišljate o uvedbi obogatene resničnosti?

Naša anketa prikazuje, da večina podjetij o uvedbi obogatene resničnosti sicer še ne razmišlja, vendar se ta procent hitro dviguje. Podjetja se namreč zavedajo kako pomembna je rast vzporedno z rastjo tehnologije in kako pomembno je učinkovito vzdrževanje sredstev za optimizacijo poslovanja podjetja.

Zato torej – v kolikor AR tehnologije še sploh ne poznate ali v kolikor samo niste sigurni kaj in koliko lahko doprinese vašemu podjetju – kontaktirajte naše strokovnjake in pridobite informacije, potrebne za naslednji korak v vašem poslovanju.

POVEŽITE SE Z NAŠIM SPECIALISTOM