• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

Troia podpira mlade lokalne talente - Črt Ikovič

Podpiranje mladih lokalnih talentov je velik del Troie. Črt Ikovič je eden tistih mladih talentov, v katere verjamemo in smo ponosni, da mu vsaj na majhen način pomagamo doseči svoj polni potencial.

 Troia podpira mlade lokalne talente - Črt Ikovič

 

Najboljši lokalni deskar se je zaljubil v šport, ko je bil star šele sedem let. Zdaj 22-letnik, je letošnjo sezono začel odlično. Nastopil je na dveh vzporednih veleslalomih na evropskem pokalu v Hochfungenu, in v prvi vožnji prišel na 14. mesto, v drugi pa na 8., kar je zaenkrat najboljši začetek sezone.

»Še nikoli nisem začel sezone tako dobro, zato sem zelo zadovoljen z obema klasifikacijama. Še posebej, ker veleslalom ni tisti, kjer sem najmočnejši, je slalom,« je povedal Črt.

Pred leti je skušal smučati, vendar ga ni tako veselilo. Zdaj ve, da se bo z deskanjem na snegu ukvarjal kakor dolgo bo mogoče. Večinoma tekmuje v evropskih pokalih, vendar je tudi edini lokalni deskar (iz koroške regije), ki je kdajkoli nastopal na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu. Zato smo ponosni, da ga podpiramo pri sponzorstvu in se veselimo novih dosežkov.

Uspešno sezono, Črt!