• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

Vpliv in vrednost vzdrževanja sredstev

Razlogov za povečano povpraševanje po boljšem upravljanju sredstev je veliko. Dobro izvedeno upravljanje sredstev (APM) lahko več kot izboljša operativnost v podjetju. S povezavo sistemov, je omogočen vpogled v optimizacijo poslovanja, varnost in doseganje finančnih rezultatov.

Vpliv in vrednost vzdrževanja sredstev

Zakaj bi upravljanje sredstev, moralo biti skrb vsakega podjetja?

continuousOmogoči pregled nad vsemi sredstvi v podjetju

Rešitve za upravljanje sredstev olajšajo sledenje, omogočajo poznavanje lokacije, način uporabe in sledenje sprememb na posameznem sredstvu. Vsako potrebno vzdrževanje je zato opravljeno hitreje in učinkovitejše, kar posledično zmanjšuje stroške.

riskPrepozna in obvladuje tveganja

Upravljanje sredstev zajema ugotavljanje in upravljanje tveganj, ki izhajajo iz uporabe in lastništva določenih sredstev. To omogoči organizaciji pripravljenost na kakršno koli nepredvideno tveganje.

virusPovečana vidljivost

Rešitve za upravljanje sredstev omogočajo hitrejšo in učinkovitejšo organizacijo vseh sredstev v podjetju. Povečujejo vidljivost stanja sredstev in s tem priskrbijo več informacij, s katerimi lahko ključna sredstva in viri podjetja delujejo z največjo učinkovitostjo.

Kako razviti strateški načrt za vzdrževanje sredstev?

inventoryPregled vseh sredstev

Prva stvar, ko začnete svojo pot upravljanja sredstev, je, da upoštevate vsa sredstva. Brez poznavanja vseh sredstev v vaši organizaciji ne bo mogoče učinkovito upravljati z njimi.

lifecycleStrošek življenjskega cikla

Za natančen načrt upravljanja sredstev je potrebno izračunati celotne stroške življenjskega cikla vsakega sredstva. V življenjskem ciklu sredstva se lahko pojavijo nepredvidljivi stroški (stroški vzdrževanja, stroški odstranjevanja…), vendar veliko podjetij dela napako, ko izračunava samo začetne stroške nakupa.

supportDoločite ravni storitev

Uporabite ravni storitev, da predstavite splošno kakovost, zmogljivost, delovanje in varnost različnih storitev, ki jih nudijo vaša sredstva. Zahteve po vzdrževanju teh storitev bodo narekovale dejavnosti obratovanja, vzdrževanja in obnove, ki jih je treba nadaljevati.

marketingPrakticirajte dolgoročno načrtovanje

Vaše upravljanje premoženja mora biti povezano u dolgoročnim finančnim načrtovanjem. Dolgoročni finančni načrt vam bo pomagal določiti, kateri od vaših ciljev so uresničljivi, kateri so pomembni in kateri lahko dolgoročno ohranjajo prednostna sredstva.

Za več informacij o upravljanju sredstev v vašem podjetju, nas kontaktirajte na info@troia.si.

prejšnji članek   naslednji članek

vsi članki