• Sveže novičke iz našega sveta. Kaj počnemo, kje smo prisotni in vse ostale zanimivosti, ki jih želimo deliti z vami.

    NOVIČKE

Čas je, da začnete poslušati vaša sredstva!

Za uspešno poslovanje je optimizacija nujna. Ob hitrem razvoju tehnologije in uporabi umetne inteligence in napredne analitike je znanje o stanju sredstev v realnem času velik del tega uspeha.

Čas je, da začnete poslušati vaša sredstva!

ŠIRŠA SLIKA

 

40 %

stroškov nastane zaradi začasne nepredvidene odpovedi sredstev

30%

vzdrževalnih del se izvaja prepogosto, brez ustreznega nadzora 

45%

prizadevanj za vzdrževanje je neučinkovitih zaradi pomanjkanja informacij

AMPAK   

   

40%

vseh podjetij še vedno ne uporablja nobene oblike prediktivnega vzdrževanja

23%

podjetij, ki uporabljajo prediktivno vzdrževanje, integrira sisteme delovnih nalogov

99%

podatkov, zbranih iz sredstev s senzorji, se nikoli ne uporabi

 

Kaj je torej odgovor za optimizacijo vašega časa, stroškov in virov?

Prediktivno vzdrževanje. Z uporabo podatkov in analitike za sprejemanje boljših odločitev, lahko skrajšate čas izpada sredstev in zmanjšate operativno tveganje. Za določena sredstva je v prihodnosti možna nadgradnja, ki omogoča spremljanje stanja v realnem času, sprožitev vzdrževalnih ukrepov in zagotavljanje predpisanih nasvetov za popravila, ki že prvič zagotovijo natančen popravek.

Prediktivno vzdrževanje, ki je del IBM Maximo Asset Performance Management (APM) omogoča zaposlenim v vzdrževanju predvideti verjetnost napak in vnaprej določiti dejavnike odpovedi sredstev, ki lahko vplivajo na delovanje in poslovne procese.

Artboard–1

Osredotoča se na potrebe inženirjev, za prepoznavanje in upravljanje tveganj glede zanesljivosti sredstev, ki lahko negativno vplivajo na obratovanje ali poslovanje. Podjetjem omogoča uporabo strojnega učenja in analitike pri operativnih podatkih, ustvarjenih na kritičnih sredstvih. S pomočjo teh zmogljivosti, lahko zaposleni v podjetju: 

  • Hitro ocenijo delovanje kritičnih sredstev za lažje načrtovanje in prioritiziranje potrebe po vzdrževanju
  • Določijo, katera sredstva so preveč, premalo ali dovolj vzdrževana in uporabijo analize za optimizacijo vzdrževanja sredstev
  • Lažje prepoznajo dejavnike ki pozitivno ali negativno vplivajo na stanje sredstev in podatke uporabijo za vodenje strategije vzdrževanja
  • Preučijo delovanje sredstev, vključno z atributi, dejavniki tveganja, dnevniki vzdrževanja in predvidenim časom izpada ter podroben pregled uporabijo za pripravo strategij vzdrževanja

 

Največji izziv s katerim se srečujejo podjetja danes, je ne le pravočasno reagirati na okvaro sredstva, ampak predvideti kdaj je vzdrževanje potrebno in kdaj se bo napaka na sredstvu ponovila. Preventivno naravnana strategija vzdrževanja, z možnostjo zgodnjega odkrivanja stanja sredstev, pomaga podjetjem prihraniti veliko časa in denarja.

prejšnji članek   naslednji članek

vsi članki